14 February 2009


1
o Σεμινάριο για Veganism στην Ελλάδα

Την Κυριακή 8-2-09, κατόπιν πρόσκλησης από σχολή Yoga παρουσίασα το Σεμινάριο:

Χορτοφαγία (Veganism): μια άλλη σχέση με τον κόσμο.


Πιστεύω ότι ο συνολικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε το θέμα, δηλαδή όχι μόνο ως διατροφή, αλλά πρώτιστα ως μια φιλοσοφία από την οποία απορρέει ένας τρόπος ζωής και με έμφαση στο ηθικό μέρος του σεβασμού των ζώων, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Για τις ανάγκες του σεμιναρίου δημιούργησα ένα συνοδευτικό φυλλάδιο(Vegan Starter Pack) το οποίο μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους και το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ο επίλογος του σεμιναρίου


Η Χορτοφαγία είναι μια συνολική, μια ολιστική πρόταση για να αναιρέσουμε το χάος και την δυσαρμονία που εμείς οι άνθρωποι δημιουργήσαμε σ’αυτόν τον πλανήτη και να δημιουργήσουμε μια νέα βάση για τον πολιτισμό μας, που θα στηρίζεται στον σεβασμό, την ευγένεια, την ισότητα, την ευαισθησία, και τη σύνδεση μας με τα υπόλοιπα πλάσματα και την αλλαγή της σχέσης μας μαζί τους, από σχέση εκμετάλλευσης και εχθρότητας σε σχέση φιλίας και συνύπαρξης.


Προ πάντων, είναι μια ειρηνική επανάσταση που πρώτα απ’όλα θα αλλάξει τη σχέση μας με τα γεύματά μας και την τροφή μας, και η τελική πρόκληση του είδους μας να επανενταχθεί στους ρυθμούς της Φύσης και της Γης και να επιβιώσει.


Είναι η εμπροσθοφυλακή του νέου τρόπου ζωής, ο οποίος μεταμορφώνοντας τους ανθρώπους ώστε να εστιάσουν και να υπηρετούν συνειδητά το καλό, μπορεί να μεταμορφώσει και τον σημερινό κόσμο προς το ιδανικό, που όλοι θέλουμε και έχουμε μέσα στο μυαλό μας και στα οράματα μας.