27 August 2007


Πανεπιστημιακό μάθημα για τη Χορτοφαγία στο

Cornell University (Ithaca, NY)

θα διδάσκεται από τον

Colin Campbell


- Ποιά είναι η θρεπτική αξία των χορτοφαγικών διατροφών και πώς συγκρίνεται με τις ομοσπονδιακές διατροφικές οδηγίες;


- Ποιός έχει υπάρξει χορτοφάγος στη διάρκεια των αιώνων και γιατί;


-
Πώς η κατανάλωση μιας χορτοφαγικής διατροφής σχετίζεται με τη χοληστερόλη;


- Διατροφικό λίπος;


- Πρωτεΐνη;


- Είναι το κρέας και τα γαλακτοκομικά απαραίτητα για την καλή υγεία;


-
Ποιά είναι τα αποτελέσματα της κατανάλωσης μιας φυτικά βασισμένης διατροφής στη χρόνια πάθηση και στους άλλους παράγοντες υγείας, όπως η ανάπτυξη;


Αυτές και άλλες ανησυχίες είναι το επίκεντρο αυτού που θεωρείται ότι είναι το πρώτο πανεπιστημιακό μάθημα για τη χορτοφαγία σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο. Το μάθημα, Χορτοφαγική Διατροφή (
NS 300), θα διδαχθεί από τον Τ. Colin Campbell, καθηγητή Διατροφικής Βιοχημείας στο Cornell και διευθυντή του προγράμματος Cornell-Kίνa-Οξφόρδη για τη διατροφή, την υγεία και το περιβάλλον, το πιό περιεκτικό πρόγραμμα για τη διατροφή και την ασθένεια που διενεργήθηκε ποτε.


Αν και
Campbell θα δώσει τις περισσότερες από τις διαλέξεις, οι φιλοξενουμένοι ομιλητές περιλαμβάνουν τον κωμικό Dick Gregory, τους γιατρούς και συγγραφείς Dean Ornish, John McDougall, Charles Atwood, Alan Goldhamer και Terry Shintani καθώς επίσης και τον χορτοφάγο αρχιμάγειρα και συγγραφέα Robert Siegel και τον παγκόσμιας κλάσης χορτοφάγο αθλητή David Scott, έξι φορές νικητή του Τρίαθλου Iron Man στη Χαβάη, και τον μοναδικό που έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα περισσότερο από μία φορά.


"Αυτή η παρουσίαση για τη χορτοφαγία είναι κάτι πολύ περισσότερο από την παραδοσιακή επιστημονική μεθοδολογία και τα επιστημονικά "γεγονότα." Είναι μια πιό ολιστική άποψη της βιολογίας, στην πραγματικότητα της ζωής, από όσο τείνει να επιτρέπει η λογική επιστήμη," λέει ο
Campbell, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για τα ενδιαφέροντα ερευνητικά συμπεράσματά του που υποδεικνύουν ότι Αμερικανοί δεν θα μειώσουν τα ποσοστά καρκίνου τους, καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων χρόνιων, εκφυλιστικών ασθενειών έως ότου μετακινηθούν από μια ζωικά βασισμένη διατροφή σε μια βασισμένη στα φυτά. Ο Campbell είναι επίσης αρχισυντάκτης της Διατροφής του Νέου Αιώνα, ένα ενημερωτικό δελτίο που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά πακέτα στις πληροφορίες και τις συνταγές σχετικά με τη χορτοφαγία.


"Το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό μάθημα σκοπεύει να αμφισβητήσει τα υπάρχοντα παραδείγματα διατροφικής επιστήμης και κάνοντας κάτι τέτοιο, να εισάγει το σπουδαστή στην ιδέα ότι η κατανάλωση τροφών κυρίως ή εξ ολοκλήρου από το φυτικό βασίλειο είναι αυτό που παράγει τη γνήσια υγεία.
Δεν είναι πλέον μια ιδέα μόνο για τους εκκεντρικούς στην κοινωνία μας, όπως μπορεί να θεωρούν μερικοί," προσθέτει ο Campbell.


Δεν υπάρχει καμία αναγκαία προϋπόθεση για το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό μάθημα και τα μέλη της κοινότητας καλούνται να εγγραφούν μέσω του γραφείου των Εξωπανεπιστημιακών Σπουδών.